Yeni Alınan Veritabanları
Deneme Erişimli Veritabanları

ASME (American Society of Mechanical Engineering) Açık Erişim Dergilerde Yayın Yapma Hakkı

tarafından serhat mursel koroglu | Oca 24, 2024
ASME (American Society of Mechanical Engineering) Yayınevi ile Oku & Yayımla Anlaşması gerçekleştirilmiştir. 2024 yılı itibariyle ile ASME içeriğinde yapacağınız bilimsel yayınlar, "makale işlem bedeli" ödemeksizin açık erişim yayımlanacaktır ve yayın yapma sayısında herhangi bir sınırlama bulunmamaktadır. Detaylı bilgi için lütfen tıklayın.
Resim1
ASME Logo
Değerli İstanbul Teknik Üniversiteliler,

İstanbul Teknik Üniversitesi olarak açık bilim uygulamalarının araştırma süreçlerine entegrasyonuna yönelik çalışmalarımız son yıllarda hız kazanmıştır. Bu kapsamda bilim insanlarının ve kurumlarının bilinirliğini, görünürlüğünü artıran; uluslararasılaşmada ve potansiyel proje ortaklarının bir araya gelmesinde önemli yere sahip olan açık erişim yayıncılık ile ilgili girişimlerimiz de öne çıkmıştır.

2024 yılı itibariyle ilk kurumsal anlaşmamızı imzalamış bulunuyoruz ve ASME (American Society of Mechanical Engineering) Yayınevi ile gerçekleştirdiğimiz Oku & Yayımla Anlaşmasını sizlere duyurmaktan mutluluk duyuyoruz.

Anlaşma kapsamında ASME içeriğinde yapacağınız bilimsel yayınlar, "makale işlem bedeli" ödemeksizin açık erişim yayımlanacaktır ve yayın yapma sayısında herhangi bir sınırlama bulunmamaktadır.

ASME Oku&Yayımla Anlaşması kapsamında nasıl yayın yapılacağına ilişkin adımları içeren sunumlara şu bağlantıdan erişebilirsiniz:  The Authors Journey

ASME Digital Collection Kütüphane Veritabanları sayfası erişimi:
https://kutuphane.itu.edu.tr/arastirma/veritabanlari#5843

Açık bilim uygulamaları ile ilgili gelişmeleri sizler için hazırladığımız Açık Bilim & Açık Erişim Konu Rehberi'nden takip edebilirsiniz.

Kütüphaneciye Danış